miercuri, 5 noiembrie 2014

Un nou proiect prin care sustinem educatia si dezvoltarea armonioasa a tinerilor

Sub platforma de responsabilitate sociala, Energie pentru Bine si la initiativa unuia dintre salariatii nostri, am oferit sprijin tinerilor care provin din centrele de plasament din judetul Olt.

Alaturi de ei pe parcursul a 4 luni, atat financiar, cat si emotional, in ultima zi a lunii octombrie, am fost prezenti in mijlocul lor pentru a le auzi povestile de viata si pentru a-i incuraja sa isi urmeze visul.











De ani buni dedicam o parte importanta a actiunilor noastre asigurarii unui mediu de invatare copiilor, pentru ca noi credem in potentialul imens al acestora . Copiii nostri au nevoie de instrumente si de un climat care sa le permita sa arate ce pot si unde pot ajunge prin procesul de invatare.

In mod particular, acest proiect urmareste crearea unui mediu de invatare si integrare sociala pentru copiii din centrele de plasament din Olt si implica ore de educatie menite sa-i ajute pe acestia in aprofundarea anumitor cunostinte specifice.

Personal, am fost deosebit de placut impresionata de modul in care Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Olt si Asociatia VisArt au inteles sa sprijine copiii din centrele de plasament pentru a-i ajuta sa-si construiasca un viitor in care sa nu mai depinda de subventii, dar sa fie capabili sa acorde ei insisi sprijin celor care au nevoie.

Actiunea ‘Ziua Carierei’, parte a proiectului Scoala VisArt, are o finalitate nobila, aceea de a promova egalitatea de sanse in randul tinerilor care provin din casute de tip familial si care, in absenta unui sprijin extern, nu pot avea parte de o integrare armonioasa in societate.

Dincolo de cuvinte, exemplele tinerilor care, plecand din Centrul de Plasament, s-au intors in mijlocul fostilor colegi pentru a le arata ca visul poate deveni realitate, au fost deosebit de emotionante.

Cu multa rabdare, dorinta, ambitie si intr-o continua lupta cu destinul, tinerii ne dovedesc zilnic ca un sprijin financiar venit la timp, suportul educational si caldura din partea dascalilor pot fi ingredientele necesare implinirii profesionale si umane a micutilor cu care soarta a fost mai putin generoasa. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu