vineri, 7 noiembrie 2014

Noul Regulament de Furnizare a Energiei Electrice a intrat în vigoare

S-a abrogat Hotărârea de Guvern nr.1007/2007, așadar noul Regulament de Furnizare a Energiei Electrice a intrat în vigoare.

Pornind de la premisa că un client informat este un client fără griji, articolul de față vizează drepturile și obligațiile clientului final în relația cu furnizorul de energie electrică.

Clienții finali au dreptul de a beneficia de serviciul universal dacă îndeplinesc prevederile legale (toți clienții casnici și clienții non-casnici cu un numar mai mic de 50 de angajați, având o cifră de afaceri anuală sau o valoare totală a activelor din bilanțul contabil de maximum 10 milioane de euro).

Totodată, au dreptul să își modifice convenția de consum ce stă la baza emiterii facturilor în lunile în care nu se citesc contoarele, să primească explicații privind elementele facturii, să opteze pentru orice modalitate de plată dintre cele pe care furnizorul le pune la dispoziție.

Clienții finali au dreptul să solicite repararea sau înlocuirea grupului de măsura/ contorului defect și să primească toate datele pertinente privind consumul de energie.

Au obligația să achite contravaloarea facturii conform condițiilor din contract, să respecte clauzele contractuale, să comunice orice modificare a elementelor care au stat la baza încheierii contractelor și să mențină starea tehnică corespunzătoare a instalațiilor electrice proprii.

Din punct de vedere tehnic, clienții au obligația să nu modifice valorile parametrilor de protecție și de reglaj, să respecte dispozițiile dispecerului energetic și să ia măsuri de evitare a supracompensării energiei reactive.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu