marți, 1 aprilie 2014

Cu taxa sau fara taxa la Radio/TV?

Din cand in cand apare cate un semnal dinspre taxele Radio TV. Desi au fost adoptate prin hotarari de guvern, sunt probabil cele mai disputate si contestate taxe pe care le stiu. Ca sunt ilegale (?), ca au o valoare prea mare, ca nu ar trebui facturate in aceeasi factura cu energia, ca nu ar trebui  sa fie facturate tuturor clientilor, si asa mai departe...

Ma intreb cat ar fi de greu ca aceia in drept sa ia in discutie cu totul acest subiect si sa ne lamureasca pe toti ce si cum trebuie sa facem.

Prin decizii ale instantelor se amendeaza intelesuri din vechile hotarari de Guvern – inca in vigoare totusi – si furnizorii de energie intra in conflict artificial cu clientii lor, pentru taxe care nu ii privesc. Mai mult, aloca resurse, care nu au fost luate initial in calcul, pentru a face slalom printre obligatiile legale si dorintele clientilor, astfel incat ambele sa fie respectate.


Ma intreb, nu exista o solutie pentru a face lucrurile mai clare? Sau macar pentru a le actualiza, avand in vedere vechimea actelor legislative si schimbarile survenite intre timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu