marți, 9 septembrie 2014

Mens sana in corpore sano!

Deși a trecut mai bine de o saptămână de la Maratonul Olteniei, nu pot să nu mă gândesc la povestea frumoasă care s-a derulat în ultimul week-end al lunii august.

În mijlocul naturii, înconjurați de căldura soarelui, am văzut cum sute de participanți cu răsuflarea tăiată au pășit linia de sosire pentru a contribui la finanțarea studiilor a două eleve silitoare, care au nevoie de ajutorul nostru.  Auxilium quod mens sana in corpore sano – corpul sănătos ajută o minte sănătoasă!

Acestea sunt proiectele pe care le iubim! Si pentru că le iubim, le susținem și le povestim!

În aceeași manieră, cu mult suflet ne pregătim pentru începerea școlii împreuna cu micuții școlari din proiectul Caravana cu Povești.

Pentru cine nu cunoaște scopul proiectului, o să-l descriu în câteva cuvinte.

Totul a început anul trecut cu o echipă de copii școlari în clasele 1-4 în  județul Dolj. Împreuna cu asociația de voluntari Vasiliada am adus lumea poveștilor în căminul copiilor din localitățile Lipovu, Ocolna, Seaca de Pădure, Mischii și Scăiești.

Într-o lume grăbită, alergând după un loc de muncă în încercarea de a asigura un trai decent, ramân puține resurse și timp pentru copii din familiile nevoiașe. Mulți dintre ei renunță la școală pentru a-și ajuta familiile, sau renunță pur și simplu.

Prin demersul nostru, ne propunem să aducem un strop de lumină în educația copiilor, să contribuim la cultivarea dorinței de a învața a celor cărora viața nu le-a oferit până acum o șansă reală. Și poate atunci când vor crește, vor alege să se dezvolte aici, în țara natală și nu în altă parte.

De aceea, anul acesta am extins proiectul în județul Mehedinți, dar nu i-am uitat nici pe micuții din Lipovu. Caravana a ajuns în Tamna, dar echipa CEZ Vânzare, împreuna cu alți colegi cu suflet mare din cadrul Grupului CEZ în România își continuă misiunea în Lipovu.

Lunar revin în mijlocul celor mici cu o poveste legată de istorie, religie, tradiție și sărbătoresc în cadrul unei mese festive evenimentul lunii.





Sunt momente unice, de aceea voi reveni asupra lor în curand…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu