vineri, 12 septembrie 2014

Cum pot beneficia de ajutor financiar pentru încălzirea locuinţei dacă utilizez energie electrică?

Este bine de ştiut că pentru clienţii care folosesc energia electrică în scopul încălzirii locuinţei şi care nu beneficiază de altă sursă de încălzire, legiuitorul a elaborat o schemă de ajutor financiar pentru perioada de iarnă.

Astfel, în funcţie de venitul pe membru de familie, valoarea ajutoarelor variază între 240 lei/lună şi familie, pentru familiile cu venituri de până la 155 lei/persoană şi 48 lei/lună şi familie pentru famillile cu venituri mai mici de 615 lei/persoană. 

Valoarea ajutorului oferit nu poate depăşi contravaloarea energiei consumate şi se acordă în perioada noiembrie-martie a fiecărui an. 

Clienţii care se încadrează în categoriile de venituri care îi fac eligibili pentru a beneficia de ajutor pentru încălzire se pot adresa primăriilor de care aparţin pentru completarea formularelor necesare acordării beneficiului financiar. 

Ordonanţa Guvernului nr. 27/2013 stabileşte cadrul legislativ necesar încadrării clienţilor în categoria „vulnerabili” din considerente financiare şi precizează condiţiile şi modul în care se aplică ajutorul pentru energia electrică necesară încălzirii locuinţelor pe timpul iernii. 

Având în vedere că sezonul rece se apropie, cei interesaţi se pot adresa pentru informaţii legate de acest subiect primăriilor sau furnizorilor cu care au încheiate contractele pentru furnizarea energiei electrice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu