joi, 4 iunie 2015

Schimbarea furnizorului de energie electrică (I): Clienţii care evită capcanele contractuale se pot bucura de mari beneficii


Deschiderea pieţei de energie electrică crează condiţiile schimbării furnizorului, obiectivul final fiind reducerea valorii facturii de energie electrică sau alegerea unui pachet de oferte energetice – servicii personalizate specificului clienţilor, elaborate în avantajul acestora Deşi unele elemente par atractive la prima vedere, este bine să ne asigurăm că acestea se vor păstra la fel de avantajoase pe toată perioada derulării contractului!


Deschiderea pieţei de energie electrică creează condiţiile schimbării furnizorului, obiectivul final fiind reducerea valorii facturii de energie electrică sau alegerea unui pachet de oferte energetice – servicii personalizate specificului clienţilor, elaborate în avantajul acestora. 

Deşi este un proces care nu implică plata nici unei taxe, sunt mulţi clienţi care preferă confortul unei relaţii contractuale de lungă durată, renunţând la oportunitatea de a încerca ceva nou sau chiar la  beneficiul unei reduceri semnificative a valorii facturii. 

Pentru cei care nu şi-au exercitat dreptul de eligibilitate până în prezent, procedura pentru a contracta serviciile altui furnizor de energie electrică decat cel existent prevede trei paşi simpli: 
1. solicitarea unei oferte unuia sau mai multor furnizori licenţiaţi. Lista completă a acestora poate fi consultată pe website-ul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE – www.anre.ro). 
2. negocierea ofertei şi a clauzelor contractuale 
3. notificarea vechiului furnizor şi a operatorului de reţea cu privire la datele noului furnizor. 

Este bine de ştiut că un asemenea contract este specific fiecărui furnizor de energie electrică şi este foarte probabil să aibă clauze diferite de cel pe care îl aveţi în prezent, aşadar este recomandată parcurgerea lui cu grijă.

În afară de preţ, condiţii de plată şi durata contractului, este necesar să acordăm atenţie specială garantării clauzelor contractuale, drepturilor şi obligaţiilor pe care le avem, clauzelor de ieşire înainte de termen din contract şi altor clauze penalizatoare. Deşi unele elemente par atractive la prima vedere, este bine să ne asigurăm că acestea se vor păstra la fel de avantajoase pe toată perioada derulării contractului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu