joi, 25 iunie 2015

Cum să maximimizăm beneficiile unui contract negociat de energie electrică



În România zilelor noastre, operează mai mult de 100 de furnizori, propunând potențialilor clienți o gamă cel putin la fel de variată de oferte pentru vânzarea energiei electrice, conform datelor puse la dispoziție de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei.

Suntem astfel puși în situația de a alege și nu de puține ori este greu de făcut o analiză detaliată comparativă între ofertanți.

În funcție de volumul de energie electrică necesar, de complexitatea și siguranța în utilizare - elemente de importanță majoră de care trebuie să ținem cont, urmărim unul sau mai mulți parametrii ai ofertelor.

Pentru ca în calitate de client să beneficiem în cât mai mare măsură de potențialul unui nou contract e bine să știm și să ținem cont de faptul că furnizorul ar trebui să asigure, dupa caz:

-          Consiliere contractuală;
-          Economie la factură;
-          Informații necesare bugetării;
-          Consiliere cu privire la siguranță în utilizarea energiei;
-          Confort al relației contractuale prin asigurarea unor canale de comunicare eficiente;
-          Stabilitate a conditților contractuale.

Cele mai multe dintre aceste elemente își dovedesc valoarea în timp în cadrul parteneriatelor corecte dezvoltate între furnizori și client, acesta putând resimți cu adevărat beneficiile unei colaborări eficiente și oneste.

Este important de precizat totodata că, fără discuție, practici legate de promisiuni înșelătoare, cum ar fi scutiri la plata unor taxe stabilite ca obligatorii de prevederi legale, nu își au locul în astfel de parteneriate. Cu toate acestea, astfel de capcane există la tot pasul și doar printr-o informare corectă și completă pot fi evitate.   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu