joi, 29 ianuarie 2015

Sunetul muzicii, luminile orasului …

Ultimele zile ale anului 2014 au fost un regal de muzica pentru locuitorii din regiunea Oltenia.

Artisti si orchestre de renume national si international, stiluri muzicale clasice si moderne s-au reunit spre incantarea unui oras candidat la titlul de capitala europeana.

Aflat la cea de-a 41-a editie a sa, Festivalul  International „Craiova Muzicala” a fost mai mult decat un eveniment muzical, a fost si un prilej de a petrece momente minunate alaturi de invitatii nostrii.

Un element de noutate in acest an a constat in faptul ca manifestarile culturale s-au desfasurat atat in locatii traditionale (Filarmonica Oltenia, Opera Romana Craiova, Teatrul National Craiova), cat si in spatii mai putin conventionale: Muzeul de Arta – Palatul Jean Mihail, Primaria Municipiului Craiova, Catedrala Madona Dudu, Cafe Teatru Play.

In eleganta sala a Filarmonicii, sunetul muzicii nu a reusit insa sa atraga in fiecare seara atat de multi spectatori, pe cat ar fi meritat extraordinara performanta a orchestrelor.

Poate ca unul dintre motive a fost sfarsitul de an aglomerat, sub semnul agitatiei caracteristice sarbatorilor de iarna.  

Sau poate ca ceea ce sugera unul dintre invitatii nostrii ar fi un plus in organizarea viitoare: avem atat de multe cladiri frumoase in oras, cu o arhitectura si o incarcatura istorica deosebite, daca le-am ajuta sa fie puse in valoare cu un iluminat corespunzator, atunci cu siguranta feeria de pe scena ar continua pe strazile Craiovei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu